Ademsessie in mijn praktijk

Opleidingsdag bij Herleva

Samen met Heleen Ytsma

Holistic breathing
Vanaf het moment dat ik in aanraking kwam met een ademsessie en het effect van de verbonden ademhaling zelf heb ervaren, was ik verkocht. Hoe bewustwording van het ademhalen en verbonden ademhaling toe te passen ervoor kan zorgen dat mijn lichaam opgeslagen emoties loslaat, echt wauw! Soms is het niet belangrijk te weten wat je niet hebt verwerkt, de emoties die je al dan niet bewust weg stopt; belangrijker is een manier te vinden om al deze weggestopte emoties te bevrijden, aan te kijken en los te laten.

Verbonden ademhalen en de powerbreath en dat in combinatie met NLP en visualisatie is een prachtige en fijne manier om het hoofd en het lijf te ontlasten en ruimte te laten ontstaan voor zuurstof, het lijf weer te laten ademen en ruimte te creëren voor nieuwe energie, nieuwe inzichten en bewustwording.

Na een korte bodyscan en visualisatie waarbij je jouw intenties meeneemt, gaan we beginnen met een van deze ademhalingstechnieken. Elke sessie bestaat uit een begin (bodyscan en visualisatie), midden (ademhalingstechniek) en een eind (rustfase). De rustfase is een van de belangrijkste fases. Tijdens deze fase verwerken je hoofd en je lijf de trillingen, emoties die los gekomen zijn tijdens de middenfase. Na de rustfase bespreken we de sessie na.

Wat maakt een ademsessie nu zo bijzonder? Het is een relatief eenvoudige methode om mega diep te zakken in je (spirituele) bewustzijn. Je hoeft er niet spiritueel te voor zijn aangelegd. Ook al sta je niet open voor energetische energie, dan nog is het mogelijk om op de aardse manier diep te gaan. Het is geheel aan jou hoever je je laat meeslepen in datgene wat jou voorgehouden wordt tijdens de sessie.

Door verbonden adem te halen wordt je je er van bewust wat O2 en CO2 met je lichaam doen. Hoe bijzonder adem halen eigenlijk is, hoe vanzelfsprekend je adem halen beschouwt, maar ook hoe dankbaar we hiervoor mogen zijn en hoeveel invloed je kunt uitoefenen op je ademhaling en wat dat met je lijf doet. Je maakt je lijf sterker, energieker en je creëert ruimte, ruimte voor ideeën, hoop, doelen, inzichten, alles wat voor jou nodig is om verder te gaan.

Pakket 1
Ik bied een pakket aan van 4 sessies. Tijdens de eerste sessie plannen we wat extra tijd in voor de intake. Bij de intake bespreken we wat de aanleiding is van jouw aanvraag en waar ik je mee kan helpen. Tevens geef ik je alvast een ervaring mee, zodat je een beeld krijgt van wat we tijdens een sessie gaan uitvoeren. Ik stem tevens per sessie met je af welke ademhalingstechniek we gaan toepassen. Dit baseer ik op basis van hetgeen wij besproken hebben. De 4 sessies worden verspreid over gemiddeld zo’n 8 á 10 weken, zodat er voldoende tijd tussen een sessie zit om het proces te beleven, te voelen en op je in te laten werken.

Mocht na die 4 sessies blijken dat er nog meer naar voren is gekomen wat je wilt aanpakken, dan bekijken we samen of we nog een pakket van 4 sessies aangaan of dat je eventueel losse sessies naar eigen gevoel inplant.

Een sessie duurt gemiddeld een uur. Het is raadzaam om wat tijd vrij te plannen na een sessie, zodat hetgeen los is gekomen kan landen. Je weet van te voren niet wat er los komt en hoe heftig je dit zult ervaren. Dus neem de tijd om te verwerken en zorg dat je naderhand niet naar een belangrijke en/of intensieve afspraak hoeft.

Tevens ontvang je hierbij de bodyscan en een visualisatie die je thuis zelf kunt toepassen.

Pakket 2
Pakket 2 omvat alles van pakket 1, maar heeft als verschil dat het pakket bestaat uit 6 sessies. Deze sessies worden verspreid over 3 tot 6 maanden en tevens is er wekelijks een moment voor kort telefonisch overleg en ondersteuning zodat je gedurende deze periode goed kunt worden begeleid tijdens jouw proces.

Pakket 3
Pakket 3 bestaat uit 12 sessies, waarbij er elke maand 1 sessie plaatsvindt. Dit kun je zien als een jaartraject waarbij je wekelijks wordt ondersteund en er kort telefonisch contact of contact via Whatsapp plaatsvindt. Tevens krijg je diverse meditaties en/of visualisaties toegestuurd die je zullen helpen gedurende jouw proces en sluiten we het traject af met een bijenwasreading waarbij jij de handvatten mag ontvangen die je nodig hebt om zelf vol vertrouwen de volgende stappen te mogen zetten.

Try-out
Wil je liever eerst uitproberen of een ademsessie iets voor jou is of vind je het nog een beetje spannend omdat je niet goed weet wat er allemaal gaat gebeuren? Dan is wellicht een losse sessie iets voor jou. Je mag eenmalig een losse sessie boeken tegen een gereduceerd tarief en daarna beslissen of Holistic Breathing bij jou past om op deze manier opgeslagen blokkades aan te pakken of om meer ruimte te creëren in je lijf, bewustwording te creëren.

Wil je graag jouw eerste sessie en intake inplannen? Neem dan contact met mij op.

Heb je nog vragen over wat een ademsessie precies in houdt of wil je weten of een ademsessie iets voor jou kan betekenen? Stuur mij dan een berichtje.

CONTACT